DM i landevejscykling i Give flyttes til 2021

Danmarks Cykle Union, Vejle Kommune og Give Cykelklub har valgt at flytte DM i landevejscykling i Give til 2021 – og der er enighed om, at det er en løsning, som kun gør næste års DM-fest endnu større.

Dm i Give 2021

DM er vokset betydeligt i sportslige prestige og medieinteresse de seneste år, og Danmarks Cykle Union glæder sig derfor over, at Give Cykelklub og Vejle Kommune gerne lægger asfalt til mesterskaberne i 2021, for på den måde bliver DM også en optakt til den historiske danske Tour-start næste sommer.

– 2021 bliver et helt enestående år for os, dansk cykling og alle danske cykelsportsfans, og jeg er sikker på, at hele landet kommer til at koge af begejstring – ikke mindst efter det her besynderlige år. Derfor er vi også sikre på, at DM-ugen i Give bliver endnu større, endnu mere spændende og endnu mere festlig i 2021, siger Danmarks Cykle Unions direktør, Martin Elleberg Petersen.

I Give Cykelklub glæder formand Kurt Gjødsbøll sig over, at det nu ligger helt fast, at DM kommer til Give under alle omstændigheder.

– Vi er så glade for, at det store arbejde, som alle de frivillige, klubben og kommunen har lagt i at skabe et godt DM, bliver belønnet. Vi har gjort alt for at lave spændende ruter og et flot arrangement i byen, og vi glæder os kolossalt til at få besøg af de mange store ryttere og hele den store DM-fest til næste sommer – det er dét, vi har drømt om og arbejdet for, understreger Kurt Gjødsbøll.

I Vejle Kommune er man ligeledes glad for løsningen, og viceborgmester Dan Arnløv ser meget frem til at få DM-felterne ud i det fantastiske cykelterræn, selvom det først bliver i 2021.

– Jeg er rigtig glad for, at vi nu får netop den folkefest i Give, som vi har set frem til. Den opbakning og det engagement, vi ser både blandt byens borgere, i det lokale erhvervsliv og i Give Cykelklub, fortjener de helt rigtige rammer, og det får vi nu. 2021 bliver en cykelsommer, vi kommer til at huske i mange år i kommunen, siger Dan Arnløv med henvisning til, at Vejle Kommune i juni-august ud over DM i Give også er startby for 3. etape af Tour de France og traditionen tro har kongeetapen i PostNord Danmark Rundt med mål i Vejle.

DM i landevejscykling skulle have være afholdt i Give d. 18.-21. juni 2020. Danmarks Cykle Union arbejder nu på at finde en alternativ dato og en ny arrangør til DM 2020.

Danmarks Cykle Union undersøger fortsat muligheden for at afvikle DM 2020 i løbet af efteråret et andet sted i landet.