Danmarks bedste cykelterræn klar til benhårdt DM-drama

Danmarks måske mest kendte og elskede cykelterræn udgør scenen, når landets bedste cykelryttere skal dyste om dannebrogstrikoten. Og med den lange række af stjerner i feltet er trikoten kun blevet mere og mere prestigefyldt at trække over hovedet de seneste år.

Dm i GIve 2021 pressemøde

Vejle Kommune, med Give som centrum, bliver hele Danmarks cykelhovedstad fra 18. til 21. juni, når den cykelglade by er centrum for DM-festen 2020. Både enkeltstarten og linjeløbene har start og mål i Solhjulets by, og som altid er der garanti for drama og god stemning, når de nye danske mestre skal kåres.

Folkefest i smukke rammer

Borgmester Jens Ejner Christensen glæder sig både til et fantastisk cykelløb og til at vise hele Danmark de smukke veje i Vejle Kommune.

– Det bliver spektakulært at se den danske cykelelite i kamp om den prestigefyldte Dannebrogstrikot i Danmarks bedste og smukkeste cykelterræn. Jeg tror godt, at vi allerede nu kan love en folkefest for både publikum, løbet, feltet og de mange tv-seere hjemme i stuerne. Stort tak til Give Cykelklub og de mange frivillige, som sammen skal løfte den store opgave og skabe de bedste rammer for DM i landevejscykling, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

DM pressemøde GIve
En glad og stolt borgmester kunne byde de 110 fremmødte deltagere velkommen til offentliggørelsen af årets DM-ruter i Give

DM-værterne fra Give Cykelklub er allerede godt i gang med forberedelserne til sommerens store event, og formand Kurt Gjødsbøl glæder sig over den lokale opbakning og er med rette stolt af DM-ruterne.

– DM i landevejscykling er en kæmpe opgave for Give Cykelklub, som vi ser frem til med spænding og ydmyghed. Vi er meget bevidste om, at opgaven skal løftes i et bredt samarbejde med alle i om­rådet, og jeg synes, at vi er lykkedes med at skabe nogle udfordrende DM-ruter, så den danske cykelelite kan give cykeldanmark en fantastisk oplevelse, fortæller Kurt Gjødsbøl.

Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, er da også både begejstret for DM-ruten, lokalmiljøet store støtte og værternes planer for DM-ugen.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at Give Cykelklub og Vejle Kommune er i fuld gang med at skabe et forrygende DM. Det er på alle måder en fornøjelse at opleve klubbens dedikation og stolthed, og med kommunens store, professionelle opbakning bliver det ikke bare gode cykelløb på en smuk rute i et fantastisk cykelterræn, men lige netop den folkefest vi alle ønsker, at et DM skal være, fastslår Henrik Jess Jensen.

Ruterne inviterer til spændende cykelløb

De hjemlige ryttere får for alvor mulighed for at udfordre de mange WorldTour-navne, når linjeløbene afvikles på den hårdeste rute i mange år – og de mange historiske veje og klassiske stigninger i Vejle Kommune, som blandt andet Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej og Østengård, skal nok give intenst og dramatisk væddeløb hos både herrerne og kvinderne.

– Det er jo et helt fantastisk område til cykelløb, og det bliver enormt interessant at se, hvordan rytterne griber løbet an, fordi mange af de mest udfordrende stigninger ligger relativt tidligt, hvilket vil tvinge favoritterne til at være opmærksomme fra starten. Og så er et nationalt mesterskab altid yderst interessant i et OL-år, for selvom DM ikke direkte er afgørende for udtagelsen, kan det være med til at få de sidste brikker til at falde på plads, siger Tayeb Braikia.

DM Pressemøde Give
På scenen blev elevationsprofilen for årets DM-rute gennemgået af Jens Kasler fra DCU (yderst til venstre), Kim Thomasen fra Give Cykelklub og Peter Ruhlmann fra Vejle Kommune

Ligesom hos kvinderne har herrernes DM-trikot haft samme ejermand de seneste to år, nemlig Michael Mørkøv, og cheflandstræner Anders Lund ser frem til et DM, hvor flere forskellige rytterprofiler har mulighed for at skabe løbet og køre med om titlen.

– Jeg synes, at årets DM-rute ser meget spændende ud. Første halvdel foregår i noget af Danmarks hårdeste cykelterræn, som rytterne også kender fra PostNord Danmark Rundt, mens sidste halvdel bliver på den tekniske omgang i Give, hvor distancen formentlig kommer til at gøre udslaget. De senere års udgaver af DM har været virkelig tætte og åbne cykelløb, hvor kampen har stået mellem de stærke kollektiver på de danske teams og de mindre enheder af WorldTour-ryttere, og jeg forventer, at denne kamp fortsætter i et åbent løb med mange favoritter, slutter Anders Lund.