Benhårdt DM-drama i Give 1900 højdemeter på 227 Km.

Benhårdt DM-drama i Give - 1900 højdemeter på 227 Km.

Jens Ejner Christensen DM i Give
Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune

Velkommen til Give - og velkommen til Kingdom of Cycling. Som en stor cykelkommune med nogle af Danmarks hårdeste cykelbakker og Danmarks bedste og smukkeste cykelterræn er vi glade for at byde alle velkommen til et sandt DM-drama i 2021.

Jeg ser frem til, at rytterne skal prøve kræfter med vores unikke og meget kuperede terræn. Specielt rutens hårde stigninger ved Blue Hors, Tørskind, Østengaard, Gl. Kongevej/ Chr. Winthersvej og Fårup Sø kommer til at teste dagsformen, inden det hele skal afgøres på den tekniske rundstrækning i Give. Det bliver spændende og spektakulært.

DM i landevejscykling er et enestående løb med de bedste danske cykelryttere. Det er fire dage hvor herrer og kvinder kæmper om den prestigefyldte Dannebrogstrikot. En kamp om retten til at vise trøjen frem på de største scener i cykelsporten.

DM landevejscykling i Give fra den 17.-20. juni er samtidig det første af en række store løb i Vejle Kommune. Kingdom of Cycling er igen vært for kongeetapen i PostNord Danmark Rundt i august 2021, og den 3. juli 2022 er der Tour de France etapestart på Havneøen i Vejle. Dertil kommer løbene for alle cykelmotionisterne, som tiltrækker cykelentusiaster fra hele landet.

Jeg ser frem til at det hele bliver skudt i gang den 17. juni i Give.

Stor tak til Give Cykelklub for at påtage sig det store ansvar som arrangør for så stor en event som DM i landevejscykling. Og stor tak til alle frivillige, som er helt afgørende for, at DM når helt i mål i Give til juni.

På gensyn til DM-drama i Give.  

Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune.  

Henrik Jess Jensen, bestyrelsesformand Danmarks Cykle Union
Henrik Jess Jensen, bestyrelsesformand, Danmarks Cykle Union

Når Dannebrogstrikoten skal have ny ejermand, så vil kampen om sejren finde sted helt frem til målstregen i Give.

Det er dog langt fra sikkert at den ikoniske trikot overhovedet skal skifte ejermand. Kasper Asgreen - den dobbelte regerende mester - afgiver næppe den ærefulde trikot uden kamp.  

Hold nu op hvor det bliver spændende at følge ”toppen” af dansk cykelsport fighte i noget af landets smukkeste natur, med de mange ådale der sammen med Vejle Fjord tilbyder noget af det mest spektakulære cykelterræn i hele kongeriget. Vejle Kommune kalder det Kingdom of Cycling – og hvilket kongerige!

Selvom pandemien endnu ikke har sluppet taget i os og vi fortsat må navigere i restriktioner, forventer vi en folkefest i Give og rundt på ruten. Ligesom vi drømmer om det skal være til et DM!

En kulisse af glade mennesker og cykelfans som isæt langs ruten og også omkring målområdet skaber stemning og fest – det glæder vi os meget til, naturligvis med behørig Corona hensyntagen.

Vi savner så meget at komme ud og vise at vi igen kan være sammen og begejstres af sport og idræt.

Jeg vil gerne takke Vejle kommune for den store rolle I spiller, både nationalt og internationalt, i at gøre Danmark endnu mere cykelvenligt, ved at være vært ved store cykel-events som Tour de France, Post Nord Danmark Rundt og nu DM i Give. Vejle kommune har energien og viljen, samt et stærkt erhvervsliv i ryggen til at skabe noget stort. Og jeg tør godt love at det bliver stort – alene den stjernerække af danske mandlige og kvindelige ryttere som kan ses på helt tæt hold, er i sig selv oplevelse for livet.

På vegne af Danmarks Cykle Union vil jeg også gerne takke Give Cykelklub for al den positive energi I alle investerer i at afholde DM på en hård, men yderst velvalgt rute.

Lad mig også bruge disse  linjer til at ønske Give og hele klubben et stort tillykke med jeres første 25 år som klub. I er i dag en stærk som klub med alt fra en et Nationalt eliteteam til 2 juniorteams og nu også et børnecykelhold. Vi glæder os til DM i Give.

På gensyn til dette års DM i landevejscykling

Henrik Jess Jensen, formand, Danmarks Cykle Union